Heleen’s hobbies: Puolukkanektariini-chutney

Heleen’s hobbies: Puolukkanektariini-chutney 

Mainos
yli 60 min
Helppo
Chutneyn makumaailma on itämainen, mutta se sopii monenlaisten ruokien lisukkeeksi.

Ainekset

8 l puolukkaa
1 kg nektariineja
1 solovalkosipuli
peukalon pään kokoinen pala tuoretta inkivääriä
1/2 limetin mehu
1/2 dl punaviinietikkaa
1 1/2 dl vettä
1/2 tl suolaa
3 tl Urtekram chilirouhetta
2 tl Urtekram jauhettua korianteria
2 tl kanelia
1 tl Urtekram sinappijauhetta
1 tl Urtekram kurkumaa
6 kokonaista neilikkaa
3 dl hillosokeria

Valmistusohje

Kuori nektariinit, poista kivi ja kuutioi. Laita puolukat ja nektariinilohkot korkeareunaiseen isoon uuniastiaan. Kuori ja hienonna sipulit, raasta kuorittu inkivääri. Purista limen mehu. Lisää kaikki aineet uuniastiaan ja sekoita. Peitä astia foliolla ja kypsennä tunti 200 asteisessa uunissa, sekoita kerran. Purkita kuuma chutney puhtaisiin purkkeihin ja säilytä viileässä.

Heleen’s hobbies -blogi osallistuu Ruoka.fi.n ja Urtekramin maustehaasteeseen.

Tunnisteet

Ruokavalio:

Avainsanat