Helmenvalkoinen maailma: Gluteeniton pinaatti-ricottapiiras

Helmenvalkoinen maailma: Gluteeniton pinaatti-ricottapiiras 

Mainos
yli 60 min
Keskitaso

Ainekset

Rahkavoitaikina:

125 g margariinia
125 g maitorahkaa
2 1/4 dl Semper Fin Mix jauhoja
1/4 dl parmesaaniraastetta
1/2 tl leivinjauhetta
1 rkl vettä

Täyte:

50 g tuorepinaattia
65 g broilerpekonia
100 g ricottaa raastettuna
1/2 rkl nokkosjauhetta (Cocovi)
1 dl parmesaaniraastetta
3 kananmunaa
1 prk kermaviiliä
1 tl Urtekram rakuunaa
1 tl Urtekram Provencen yrttejä
1 tl Urtekram chilihiutaleita

Valmistusohje

Aloita rahkavoitaikinan valmistamisella. Sekoita huoneenlämpöinen margariini ja maitorahka kulhossa. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja lisää taikinan joukkoon parmesanraasteen kanssa vuorotellen. Sekoita kunnes taikina on tasainen ja lisää tarvittaessa vettä. Laita taikina jähmettymään jääkaappiin tunniksi.

Täytettä varten paista broilerpekoni pannulla ja pilko jäähtymisen jälkeen pienemmiksi palasiksi. Huuhtele tuorepinaatti ja raasta ricotta-juusto raasteeksi. Yhdistä kulhossa kermaviili ja kananmunat ja lisää joukkoon pekoni, pinaatti, ricottaraaste sekä mausta rakuunalla, yrteillä ja chilihiutaleilla.

Painele rahkavoitaikina piirakkavuokaan reunoja myöten ja kaada täyte pohjan päälle. Paista uunissa 25 – 30 min 200 asteessa.

Helmenvalkoinen maailma -blogi osallistuu Ruoka.fi: ja Urtekramin maustehaasteeseen.

Tunnisteet

Ruokavalio:

Avainsanat