Helmenvalkoinen maailma: Jambalaya ja cajun-leipä

Helmenvalkoinen maailma: Jambalaya ja cajun-leipä 

Mainos
4 annosta
yli 2h
Keskitaso

Ainekset

Jambalaya:

1 punainen paprika
1 keltainen paprika
1 punasipuli
300 g broilerin rintaleikettä (maustamaton)
200 g chorizoa (savuinen)
3 valkosipulinkynttä
1/2 dl tummaa olutta
1 kanaliemikuutio
5 dl vettä
1 dl tomaattimurskaa (Mutti)
1,5 rkl Urtekram cajun-mix -mausteseosta
1 tl Urtekram chilihiutaleita
1/2 tl Urtekram jauhettua maustepippuria
1 laakerinlehti

Cajun-leipä:

1 rkl sokeria
7 g kuivahiivaa
1 rkl rapsiöljyä
7,2 dl vehnäjauhoja
1/2 rkl suolaa
1/2 tl Urtekram jauhettua maustepippuria
1 rkl Urtekram cajun-mix -mausteseosta

Valmistusohje

Jambalaya: Pilko paprikat, makkara ja valkosipuli. Paista makkaroita hetki pannulla, lisää öljyä tarvittaessa. Kaada lopuksi makkarat isoon paistokasariin. Paista kanaa pannulla ja kaada sekin paistamisen jälkeen paistokasariin. Ruskista sipulit ja paprikat paistinpannulla ja mausta lisäämällä joukkoon cajun-mauste, chilihiutaleet ja maustepippuri. Lisää lopuksi valkosipuli ja kuullota vielä hetki, varo ettei valkosipuli pala. Kaada lopuksi paistokasariin makkaran ja kanan joukkoon. Huuhtele paistinpannu oluella ja kaada seos paistokasariin ja kiehauta seosta 10 min. Keitä vesi ja liuota kanaliemi kuumaan veteen ja yhdistä lopuksi paistokasariin. Lisää riisi ja tomaattimurska. Hauduta kannen alla, kunnes riisi on kypsää.

Cajun-leipä: Sekoita puolet sokerista 42 asteiseen veteen hiivan kera ja anna seistä 10 min. Lisää loput sokerit, öljy, jauhot ja suola ja sekoita monitoimikoneessa pienellä nopeudella 8-10 min tai kunnes taikina on tasaista. Peitä kulho pyyhkeellä ja anna taikinan kohota lämpimässä ja vedottomassa paikassa 1,5 – 2 h kunnes taikina on kaksinkertaistunut.

Kohotuksen jälkeen vaivaa taikinaa hetken ja jaa taikina kahteen osaan. Pyöritä taikinoista pitkulaiset patongit ja anna taas kohota pyyhkeen alla 1 – 1.5 h.

Lämmitä uuni 190 asteeseen ja leikkaa terävällä veitsellä pitkät viillot patonkien päästä päähän. Paista uunissa 25 – 30 min kunnes leivät saavat kauniin ruskean sävyn. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

Helmenvalkoinen maailma -blogi osallistuu Ruoka.fi:n ja Urtekramin maustehaasteeseen.

Avainsanat