Reseptit

Kantarellipiirakka helposti

Pikkukantarelleista tehdyt helpot kantarellipiirakat maistuvat lounaaksi vihreän salaatin kanssa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Kantarellipiirakka saa muhevan maun juustosta ja sipaisusta sinappia.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Helpot kantarellipiirakat:

  • 2 pakastelehtitaikinalevyä
  • 1 muna
  • 1 rkl Dijonin sinappia
  • 3-4 dl juustoraastetta
  • 4 pientä nippusipulia
  • puoli nippua basilikaa
  • mustapippuria
  • 3 dl pieniä kantarelleja
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Kantarellipiirakka syntyy näin helposti ja nopeasti kaupan pakastelehtitaikinalevyistä:

1. Anna taikinalevyjen sulaa leivinpaperilla peitetyn pellin päällä. Tee levyihin noin sentin päästä reunasta viillot terävällä veitsellä. Sipaise pohjat munalla. Levitä pohjien päälle sinappia. Lisää juustoraaste ja hyvin ohuiksi renkaiksi leikatut sipulit. Paista pohjia 215-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

2. Paista kantarellit voissa pohjien kypsyessä. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada sienet valmiiden piirakoiden päälle. Silppua pinnalle reilusti basilikaa. Viimeistele kantarellipiirakka pyöräyttämällä päälle rouhittua mustapippuria.

Vinkki: Kokeile myös herkullista sieni-poropiirakkaa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin teet pikkelöidyt kantarellit

X