Reseptit

Helpot valkosuklaamuffinit

Nämä helpot ja herkulliset kuppikakut onnistuvat tumpelommaltakin leipurilta takuuvarmasti.

Teksti:
Taina Salovaara

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 munaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl bulgarianjogurttia
  • 100 g sulatettua margariinia tai voita
  • 1.5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl vehnänleseitä
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1/2 limetin raastettu kuori ja mehu
  • 1 ps Parrotsin suklaacashewsekoitusta rouhittuna
  • 1/2–1 ps Fazerin valkoista suklaarouhetta

Kuorrute

  • 100 g vaniljatuorejuustoa
  • 50 g sulatettua voita
  • 4 dl tomusokeria
  • (elintarvikevärejä)

Valmistusohje

1. Sekoita kaikki taikina-ainekset keskenään puuhaarukalla. Vuoraa muffinipellin kolot paperivuoilla. Jaa taikina vuokiin. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

2. Sekoita tuorejuustoon sulatettu voi ja tomusokeri. Värjää kuorrute halutessasi ripauksella elintarvikeväriä. Levitä kuorrutus muffineille. Koristele halutessasi nonparelleilla tai marsipaanikukkasilla.

X