Reseptit

Helppo foliokala

Foliossa kypsennetty kala on helppo ja nopea valmistaa. Lisää mukaan muutama nokare voita, ne pitävät kalan maukkaana ja mehevänä. Tarjoa kalan kanssa grillissä paahdettuja kasviksia.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Vesa Tyni

Kalan grillaaminen onnistuu helposti, kun muistat pari niksiä.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Foliossa kypsennetty kala:

  • 1 perattu kuha tai siika (noin 700 g)
  • 2 rkl pehmeää voita
  • 1 luomusitruuna
  • 1 tl sormisuolaa
  • pippuria myllystä
  • silputtua tilliä ja sipulinvarsia

Valmistusohje

1. Kuivaa kala paperilla. Nosta kala ison, kaksinkertaisen folioarkin päälle. Mausta kala sisältä ja päältä suolalla ja pippurilla. Pane voinokareita, sitruunaviipaleita, silputtua tilliä ja sipulin varsia sekä kalan sisään että päälle.

2. Kääri kala folioon. Nosta kala grilliin ja kypsennä noin 15 minuuttia. Käännä paketti kerran kypsennyksen aikana.

Kokonaisena grillattu kala on kivaa kesäruokaa:

Siikaa_ja_chermoula_kastiketta

Siikaa ja chermoulakastiketta

Grillattua_kalaa_ja_kesavihanneksia

Grillattua kalaa ja kesävihanneksia

Grillattua kalaa ja Charmoula-kastiketta

Grillattua kalaa ja charmoula-kastiketta

Kotiliesi.fi: Vietnamilainen kala

X