Helppo gluteeniton omenapaistos
Omenapaistos onnistuu myös gluteenittomasti. Käytä valmistuksessa gluteenittomia kaurahiutaleita ja mantelijauhoja. Tarjoile lopuksi jäätelön kanssa.
Ainekset
- 6-8 omenaa (600 g)
- 2 tl rasiamargariinia tai rypsiöljyä
- 1 rkl vaahtera-siirappia (tai siirappia)
- 1 tl kanelia
- 1 tl kardemummaa
Päälle
- 1.5 dl kaurahiutaleita (gluteenittomia)
- 0.5 dl mantelijauhoa
- 50 g rasiamargariinia tai rypsiöljyä
- 1 rkl fariinisokeria
Valmistusohje
1. Pilko omenat ja poista siemenkodat ja lado voideltuun uunivuokaan. Lisää mausteet ja siirappi ja sekoita hiukan.
2. Sekoita päälle tulevat ainekset murumaiseksi ja ripottele omenoiden päälle.
3. Paista 200 asteessa reilu puoli tuntia, niin että omenat pehmenevät ja pinta saa hiukan väriä.
4. Tarjoa lämpimänä tofujäätelön tai gluteenittoman vaniljakastikkeen kanssa.
Vinkki:
Voit paistaa omenapaistoksen myös pienissä annosvuoissa.
680 kJ (160 kcal) 1 annos
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous