Reseptit

Helppo hapanimeläkastike

Hapanimeläkastikkeen hapon ja makeuden harmoninen suhde löytyy maistelemalla. Hapanimeläkastike toimii vaikkapa vokkikastikeena, lihan, kalan, kanan, riisin ja nuudelien kanssa.

Teksti:
Taina Salovaara, Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3 dl ananasmehua + vettä
  • 1/2 dl chiliketsuppia tai thaichilikastiketta
  • 1/2 dl ruokokidesokeria
  • 2-3 rkl valkoviinietikkaa
  • 2-3 rkl ruokokidesokeria
  • 1-2 rkl soijaa
  • 1/2 kalaliemikuutiota tai 1 tl kalafondia
  • 2 tl perunajauhoja + tilkka vettä
  • säilykeananasta

Valmistusohje

Purkillinen ananasrenkaita on hyvä pohja hapanimeläkastikkeelle. Keitä kastike maistellen ja lisää makusi mukaan makeutta tai hapokkuutta.

Mittaa vedellä laimennettu ananastölkin liemi kattilaan. Lisää muut aineet perunajauhoja ja ananaspaloja lukuunottamatta. Keitä kastiketta hiljalleen 5–10 minuuttia. Maista ja lisää mausteita makusi mukaan.

Sekoita perunajauhot vesitilkkaan. Nosta kattila pois levyltä ja kaada suurus kastikkeeseen. Kuumenna uudelleen, kunnes kastike kiehahtaa. Lisää ananaspalat kastikkeeseen. Tarjoa kuumana tai haaleana.

Käyttö: Sopii paistetulle kalalle, sekä possu- ja vokkiruokien kanssa.

Hapanimeläkastike maustaa nämäkin ruoat:

hapanimeläkastike

Hapanimeläkastike

hapanimelät katkaravut

Hapanimelät katkaravut

Hapanimelä possukastike

Hapanimelä possukastike

Kotiliesi.fi: Hapanimelä kala

X