Reseptit

Helppo kantarellilasagne

Kantarellilasagnessa liha korvataan maukkailla sienillä.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g (noin 2 l) kantarelleja
  • 3-5 sipulia varsineen
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl öljyä
  • 2 tlk (à 400 g) tomaattimurskaa
  • 1 tl mineraalisuolaa
  • 1/4 tl rouhittua mustapippuria
  • muutama tuore basilikanoksa tai 1 rkl kuivattua basilikaa
  • muutama tuore oreganonoksa tai 1 rkl kuivattua oreganoa
  • 400 g raejuustoa
  • 2 munaa
  • 6 (pinaatti)lasagnelevyä
  • noin 150 g (mozzarella)juustoraastetta

Valmistusohje

Puhdista ja paloittele kantarellit. Hienonna sipulit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.

Kuumenna öljy paistokasarissa ja lisää sienet, sipulit sekä valkosipuli. Paista niitä, kunnes sienistä on neste haihtunut ja sipulit ovat hieman pehmenneet. Kaada tomaattimurska joukkoon ja mausta seos mineraalisuolalla, mustapippurilla sekä kuivatuilla yrteillä, jos käytät niitä. Hauduta miedolla lämmöllä noin puoli tuntia. Lisää hienonnetut tuoreet yrtit vasta hauduttamisen loppuvaiheessa.

Sekoita munat raejuustoon.

Levitä kerros sieni-tomaattikastiketta suorakaiteen tai neliön muotoisen vuoan pohjalle ja peitä kastike lasagnelevyillä. Levitä niiden päälle raejuusto-munaseosta ja ripottele sen päälle vähän juustoraastetta. Toista näitä kerroksia, kunnes kaikki aineet on käytetty.

Kypsennä 175 asteen uuninlämmössä noin tunnin ajan.

X