Helppo keltaisten tomaattien piiras
Tämän tomaattipiiraan päälle sipaistaan pehmeää vuohenjuustoa. Kokeile piirakassa keltaisia tomaatteja perinteisten punaisten sijaan.
Ainekset
- 1/2 pkt (á 500 g) voitaikinaa
- 6 keltaista luumutomaattia
- 2 oksaa rosmariinia
- sormisuolaa
- rouhittua mustapippuria
Voiteluun
- muna
Valmistusohje
1. Kauli sulaneet voitaikinalevyt yhteen ohueksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Viillä teräväkärkisellä veitsellä kevyesti yhtenäinen viilto taikinalevyn pintaan noin 1,5 sentin päähän reunasta. Varo, ettei se lävistä taikinalevyä.
2. Leikkaa tomaatit ohuiksi viipaleiksi ja lado ne taikinalevyn keskustaan. Jätä reunat vapaaksi, jotta ne kohoaisivat. Mausta tomaatit hienonnetulla rosmariinilla, suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Voitele reunat munalla. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunin keskitasossa 15–20 minuuttia.
3. Tarjoile haaleana pehmeän vuohenjuuston kanssa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous