Reseptit

Helppo päärynä-vuohenjuustosalaatti

Nälkä! Valmista kurnivalle vatsalle helppo päärynä-vuohenjuustosalaatti. Lisukkeeksi voit paistaa rapeaa patonkia.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3-4 päärynää
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl öljyä
  • 1 rkl fariinisokeria
  • ripaus mineraalisuolaa
  • ripaus rouhittua mustapippuria
  • muutama hienonnettu basilikanoksa
  • 2-3 rkl vaaleaa balsamiviinietikkaa
  • noin 1 l erilaisia salaatinlehtiä (tammenlehtisalaattia, lollo rossoa, rucolaa, jääsalaattia)
  • 1 tuore kurkku
  • 1 punasipuli
  • 200 g vuohenjuustoa

kastike:

  • päärynöiden paistoliemi
  • ½ dl oliivi- tai rypsiöljyä
  • 3 rkl sitruunamehua
  • ripaus mineraalisuolaa
  • ripaus mustapippuria

Valmistusohje

Huuhdo ja lohko päärynät. Poista niistä siemenkota.

Kuumenna voi sekä öljy paistinpannussa ja lisää fariinisokeri, mineraalisuola, mustapippuri sekä hienonnettu basilika. Sekoita hyvin ja lisää päärynälohkot pannuun. Kääntele niitä hetki, jotta ne kuumenevat ja lisää balsamiviinietikka pannuun.Kiehauta ja nosta pannu levyltä pois.

Huuhdo, kuivaa ja revi salaatinlehdet. Levitä ne vadille. Halkaise kurkku, poista siitä siemenet ja leikkaa kurkunpuolikkaat viipaleiksi. Kuori ja halkaise punasipuli ja leikkaa puolikkaat suikaleiksi. Leikkaa vuohenjuusto viipaleiksi tai osta valmiiksi viipaloitua juustoa.

Levitä kurkku, punasipuli, vuohenjuustoviipaleet sekä päärynälohkot salaattipedille.

Sekoita päärynöiden paistoliemen joukkoon muut kastikeaineet ja kaada kastike salaatin joukkoon. Tarjoa rapeiksi paahdettujen patonkiviipaleiden kanssa.

X