Reseptit

Helppo punasipulihilloke

Punasipulihilloke asetetaan pöytään liharuoan lisukkeeksi. Kirpeän makea sipulihilloke siivittää lihan aromeja suuhun sopivaksi. Tällä reseptillä valmistat punasipulihillokkeen helposti omassa keittiössäsi.

Teksti:
Maarit Cederberg
Kuvat:
Otavamedia

Punasipulihilloke sopii liharuokien maukkaaksi lisukkeeksi.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Punasipulihilloke

  • 100 g punasipulia viipaleina
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl sokeria
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

1. Kuori ja viipaloi punasipuli. Kuumenna kattilassa öljy, lisää punasipulit ja sokeri, pyörittele kunnes sipulirenkaat hautuvat läpikuultaviksi.

2. Ota kattila liedeltä ja lisää valkoviinietikka sekä suola.

3. Pane valmis punasipulihilloke puhtaaseen, kannelliseen tölkkiin ja säilytä jääkaapissa. Tarjoa punasipulihilloke jäähtyneenä vaikkapa paahtopaistin lisukkeena.

Vinkki: Kokeile myös marinoitua punasipulia, pikkelöityjä punasipuleita tai mausteista punasipulimarmeladia.

Lue myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään mainio punasipulisiirappi

X