Reseptit

Helppo soijakaalilaatikko ja inkiväärichilipuolukoita

Perinteisesti kaalilaatikkoon lisätään jauhelihaa, mutta kaalilaatikko onnistuu hyvin myös soijarouheesta. Vastustamattoman aterian salaisuutena on kaalilaatikon kanssa tarjottavat inkiväärichilipuolukat.

Teksti:
Alex Nurmi
Kuvat:
Jorma Marstio

Kaalilaatikko on edullinen arkiruoka. Vaihda jauheliha vaihteeksi soijarouheeseen.

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Soijarouhe-kaalilaatikko:

  • 1 kg keräkaalia
  • 100 g soijarouhetta
  • 1 iso sipuli
  • 1 tuore punainen chili
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 4 dl kasvis- tai kanalientä
  • 1 1/2 dl puuroriisiä
  • 1/2 dl soijakastiketta
  • 2 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 2 rkl siirappia
  • 5 dl kasvis- tai kanalientä

Inkivääri-chilipuolukat:

  • 200 g kokonaisia puolukoita
  • puolikas tuore chili
  • 2 tl rypsiöljyä
  • 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 2 1/2 rkl ruokosokeria (2 - 3 rkl)

Valmistusohje

Näin helposti valmistat kaalilaatikon soijarouheesta:

1. Kaada soijarouhe kulhoon, lisää 5 desiä kylmää vettä joukkoon ja anna turvota vartin ajan. Suikaloi kaali, sipuli sekä chili ja kuullota ne kattilassa pehmeiksi öljyn kera. Kaada joukkoon kasvisliemi ja riisi. Anna kypsyä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia.

2. Siivilöi soijarouhe, purista liotusvesi pois ja haihduta siitä loppu neste pois lämpimällä paistinpannulla liikutellen. Mausta tuhdisti soijakastikkeella ja mustapippurilla.

3. Kaada ainekset uunivuokaan ja hauduta kaalilaatikkoa 180-asteisessa uunissa tunnin ajan. Tarkista kaalilaatikon kypsennyksen aikana nestemäärä ja lisää tarvittaessa lientä, jotta kaalilaatikko säilyy mehevänä.

4. Valmista inkivääri-chilipuolukat: halkaise chili, poista siemenet ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kuumenna öljy ja kuullota siinä chili sekä raastettu inkivääri. Lisää sokeri ja puolukat joukkoon ja anna hautua pehmeän makeaksi. Tarkista maku ja tarjoile kaalilaatikon kanssa.

X