Reseptit

Helppo suklaakakku

Helppo suklaakakku on vastustamaton herkku. Viimeistele jäähtynyt kakku tuorejuustokuorrutteella ja mustaherukkahillolla.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Helppo suklaakakku

  • 3 dl sokeria
  • 1 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3 rkl kaakaota
  • 1 1/2 dl voisulaa
  • 1 dl rouhittua tummaa suklaata
  • 2 munaa

Pinnalle

  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 25 g voita
  • 1 dl tomusokeria
  • 1 dl mustaherukkasosetta

Valmistusohje

Helppo suklaakakku tehdään näin:

Helppo suklaakakku onnistuu aina. Taikinaa ei tarvitse vatkata. Sekoita ainekset ja paista kakku, koristele ja se on siinä!

1. Sekoita taikina-ainekset keskenään puuhaarukalla. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Kypsennä suklaakakkua 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä mehevän tahmaiseksi. Kun kakku on valmis anna sen jäähtyä ennen kuorrutusta.

2. Sekoita tuorejuustoon sulatettu voi ja mausta tomusokerilla. Lusikoi seos jäähtyneen kakun pinnalle. Valuta mustaherukkapyreetä kakun pinnalle ja vetele sose kiehkuroiksi lusikalla. Voit ostaa mustaherukkasoseen valmiina pakasteena tai pusertaa sulatetut herukat siivilän läpi soseeksi ja maustaa soseen sokerilla.

Herkkusuulle maistuvat myös nämä suklaiset leivonnaiset: Suklaa-appelsiinimuffinit, Suklaa-aprikoosibrownie ja Suklaa-pähkinätortut

Katso myös Kotiliesi.fi: Suklaa-mokkabrûlée

X