Herneetkin rokkaa: Keltainen, välimerellinen kanapata

Herneetkin rokkaa: Keltainen, välimerellinen kanapata 

Mainos
4 annosta
30-60 min
Keskitaso

Ainekset

4 kpl maustamattomia nahallisia ja luullisia broilerin paistileikkeitä
n. 1/2 tl suolaa
n. 1/2 tl mustapippuria
n. 2 tl Urtekram Provencen yrtit -mausteseosta
n. 1 rkl oliiviöljyä
1 iso punasipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tl Urtekram kurkumaa
1/2 luomusitruunaa
n. 1/2 dl mustia kivettömiä oliiveja
pieni kesäkurpitsa
n. 2 dl vettä

Valmistusohje

Ripottele oliiviöljyä broilerin paistileikkeille ja mausta ne kauttaaltaan suolalla, mustapippurilla ja yrttisekoituksella. Kuumenna laakea kasari ja paista siinä broilereihin kaunis pintaväri. Nosta palat hetkeksi sivuun.

Suikaloi sipulit ja paista kasarissa muutama minuutti. Laita broilerinpalat takaisin kasariin ja lisää vesi, kurkuma, oliivit ja huolellisesti pesty ja lohkoiksi viipaloitu sitruunanpuolikas. Laita kansi päälle ja anna hiljalleen porista noin 30 minuuttia.

Viipaloi kesäkurpitsat ja lisää pataan. Tarkista maku. Anna hautua vielä n. 10 minuuttia. Tarjoile kanapata esimerkiksi kuskuksen kanssa.

Herneetkin rokkaa -blogi osallistuu Ruoka.fi:n ja Urtekramin maustehaasteeseen.

Tunnisteet

Raaka-aineet:

Avainsanat