Reseptit

Herneohratto

Ohratto on kotimainen versio risotosta

Teksti:
Mukulat maalla -kirja
Kuvat:
Katariina Vuori

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 1/2 dl tuoreita tai pakastettuja herneitä
  • 1 dl vettä
  • 1 kevätsipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 20 g juustoa (esim. mustaleimaemmental)
  • 1 rkl ruokaöljyä
  • 2 dl ohrasuurimoita
  • n. 4 dl kasvislientä
  • tuoreita tai pakastettuja herneitä viimeistelyyn

Valmistusohje

Laita herneet ja vesi kulhoon ja soseuta ne sauvasekoittimella.

Hienonna kevätsipuli ja valkosipuli. Raasta juustoraaste.

Kuumenna paistinpannu. Lisää pannulle öljy, hienonnettu kevätsipuli, valkosipuli ja ohrasuurimot. Kuullota aineksia noin kolme minuuttia.

Lisää kasvisliemi kahdessa osassa: laita pannulle ensin puolet (2 dl) liemestä. Kun liemi on imeytynyt suurimoihin, noin 5–10 minuuttia, lisää loput (2 dl) liemestä. Anna kiehua vielä noin viisi minuuttia.

Kaada joukkoon herne-vesiseos ja kypsennä vielä sekoittaen 3–4 minuuttia. Sekoita raaka-aineita pannulla kypsennyksen aikana. Kun ohrasuurimot ovat maistettaessa pehmeitä, lisää sekaan juustoraaste ja sekoita kunnes juustoraaste on sulanut.

Viimeistele ripottelemalla pinnalle vielä tuoreita herneitä.

Herneet hurmaavat myös näissä resepteissä:

hernerisotto

Hernerisotto

herne-vuohenjuustocrostinit

Herne-fetajuustocrostinit

Peruna_pekonisalaatti

Peruna-pekoni-hernesalaatti

Kotiliesi.fi: Herne-fenkolikeitto

X