Reseptit

Hernerisotto

Hernerisotto sopii kalan kanssa tarjottavaksi tai ruoaksi myös sellaise­naan. Viimeistele annos silloin parmesaani­lastuilla ja kourallisella tuoretta rucolaa.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 pieni sipuli hienonnettuna
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl voita
  • 1 1/2 dl risottoriisiä
  • 2 dl valkoviiniä
  • n. 3 dl vettä tai hyvää kasvislientä
  • 100 g pakasteherneitä
  • 1 dl raastettua parmesaanijuustoa
  • ripaus mustapippuria
  • (suolaa tarvittaessa)

Valmistusohje

1. Kuumenna öljy ja voi kattilassa ja kuullota sipulit pehmeiksi miedolla lämmöllä. Lisää riisi ja sekoittele, kunnes se muuttuu läpikuultavaksi.

2. Kaada joukkoon valkoviini ja anna sen imeytyä riisiin. Lisää sitten vettä tai lientä kauhallinen kerrallaan niin, että neste aina välissä ehtii imeytyä riisiin. Jatka kunnes riisi on sopivan pehmeää, mutta siinä on vielä jäljellä purutuntumaa.

3. Lisää herneet ja kuumenna.

4. Lisää lopuksi parmesaaniraaste ja mausta risotto mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla.

Nauti risotto pääruokana sellaisenaan tai tarjoa yrttipaneroidun siian kanssa.

Katso myös nämä raikkaat risotot:

parsarisotto

Parsarisotto

samppanja-inkivääririsotto

Samppanja-inkiväririsotto

yrttirisotto

Yrttirisotto

Kotiliesi.fi: Keväinen hernerisotto

X