Reseptit

Höyrytettyä ahventa, kasviksia ja avokadomajoneesia

Ahven on vähärasvainen kala, joka sopii mainiosti keventäjän ruokavalioon.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Pekka Holmström/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

3

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 300-400 g nahattomia ahvenfileitä
  • 1 tl suolaa
  • 1 parsakaali
  • 1 pieni fenkoli
  • voipaperia

Avokadomajoneesi

  • 1 avokado
  • 2 rkl pinjansiemeniä
  • 1 rkl öljyä
  • 1/4 tl suolaa
  • ripaus sokeria
  • rouhaisu mustapippuria

Valmistusohje

1. Valmista ensin avokadoma­joneesi. Halkaise avokado, poista kivi ja kaavi lusikalla hedelmäliha kulhoon. Mittaa päälle pinjansiemenet, lime­tinmehu, vesi ja öljy. Soseuta sileäksi sauvasekoittimella. Mausta suolalla sekä ripauk­sella sokeria ja mustapippuria.

2. Mausta ahvenfileet suolalla. Huuhtele parsakaali ja leikkaa pieniksi kukinnoiksi. Viipaloi parsakaalin varsi. Halkaise fenkoli, poista kanta, huuhtele huolellisesti ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Aseta fenkolisui­kaleita ahvenfileiden päälle ja kääräise rullalle.

3. Aseta bambuhöyrystimeen parsakaalin nuppuja ja varsi­ viipaleita sekä ahvenrullia. Aseta kansi päälle. Mittaa paistokasarin pohjalle noin sentin verran vettä. Kiehauta. Nosta bambuhöyrystin pais­tokasariin. Anna höyrystyä 5–7 minuuttia. Lisää tarvit­taessa vettä paistokasariin. Tarjoile lisäksi avokadomajo­neesia. Tarjoile lisukkeeksi halutessasi riisiä tai kvinoaa.

Kevennä kalalla ja kasviksilla:

salvia-kalanyytti

Salvia-kalanyytit

kuhaa ja vesikrassikastiketta

Kuhaa ja vesikrassikastiketta

höyrytetty kuha ja parsakastike

Höyrytetty kuha ja parsakastike

Kotiliesi.fi: Kalaletit ja höyrytettyjä kasviksia

X