Höyrytettyä ahventa, kasviksia ja avokadomajoneesia
Ahven on vähärasvainen kala, joka sopii mainiosti keventäjän ruokavalioon.
Ainekset
- 300-400 g nahattomia ahvenfileitä
- 1 tl suolaa
- 1 parsakaali
- 1 pieni fenkoli
- voipaperia
Avokadomajoneesi
- 1 avokado
- 2 rkl pinjansiemeniä
- 1 rkl öljyä
- 1/4 tl suolaa
- ripaus sokeria
- rouhaisu mustapippuria
Valmistusohje
1. Valmista ensin avokadomajoneesi. Halkaise avokado, poista kivi ja kaavi lusikalla hedelmäliha kulhoon. Mittaa päälle pinjansiemenet, limetinmehu, vesi ja öljy. Soseuta sileäksi sauvasekoittimella. Mausta suolalla sekä ripauksella sokeria ja mustapippuria.
2. Mausta ahvenfileet suolalla. Huuhtele parsakaali ja leikkaa pieniksi kukinnoiksi. Viipaloi parsakaalin varsi. Halkaise fenkoli, poista kanta, huuhtele huolellisesti ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Aseta fenkolisuikaleita ahvenfileiden päälle ja kääräise rullalle.
3. Aseta bambuhöyrystimeen parsakaalin nuppuja ja varsi viipaleita sekä ahvenrullia. Aseta kansi päälle. Mittaa paistokasarin pohjalle noin sentin verran vettä. Kiehauta. Nosta bambuhöyrystin paistokasariin. Anna höyrystyä 5–7 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä paistokasariin. Tarjoile lisäksi avokadomajoneesia. Tarjoile lisukkeeksi halutessasi riisiä tai kvinoaa.
Kevennä kalalla ja kasviksilla:
Kommentit
”Majoneesi on paksua emulsiokastiketta, joka valmistetaan ruokaöljystä, kananmunasta (kokonaisista tai keltuaisista), etikasta ja mausteista.”
..eli ei avokadoa haarukalla silmät kiinni tökkimällä ja parasta toivomalla.
Kommentit
”Majoneesi on paksua emulsiokastiketta, joka valmistetaan ruokaöljystä, kananmunasta (kokonaisista tai keltuaisista), etikasta ja mausteista.”
..eli ei avokadoa haarukalla silmät kiinni tökkimällä ja parasta toivomalla.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous