Reseptit

Intialainen linssi-kasviscurry

Intialainen linssi-kasviscurry voidaan valmistaa joko kermaan tai kookosmaitoon. Sopii loistavasti kasvisruokapäivän lounaaksi!

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Intialainen linssi-kasviscurry

  • 1/2 isoa parsakaalia
  • 1/2 isoa kukkakaalia
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • (1 chilin palko)
  • 2 tl intialaista currya
  • 3 rkl öljyä
  • 4 dl keitettyjä linssejä
  • 4 keitettyä perunaa
  • 2 dl kookosmaitoa tai kermaa
  • tilkka hunajaa
  • tilkka sitruunamehua
  • suolaa

Valmistusohje

Intialainen linssi-kasviscurry tehdään näin:

1. Revi kukka- ja parsakaali kukinnoiksi.  Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Huuhtele ja pilko chili, halkaise ja poista chilin siemenet, jos haluat currysta miedomman. Kuumenna öljy paistinpannulla tai wok-pannussa. Lisää sipuli-chilisilput ja kaalit.

2. Kuumenna sekoitellen viitisen minuuttia. Lisää curry ja kuumenna vielä hetki. Lisää pannulle kuutioidut perunat ja linssit.

3. Kun koko kasviseos on kuumaa, kaada pannulle kookosmaito tai kerma. Kiehauta ja mausta intialainen linssi-kasviscurry suolalla, hunajalla ja tilkalla sitruunamehua.

4. Tarjoa kasviscurry intialaisittain keitetyn basmati-riisin, kurkkuraidan ja naan-leivän kanssa.

Saatat pitää myös kesäkasviscurrystakurpitsa-kikhernecurrysta tai papucurrysta.

Katso myös Kotiliesi.fi: Intialainen curry syntyy niin kanasta kuin kasviksistakin – kolme herkullista reseptiä

X