Reseptit

Intialainen linssikeitto

Voit tehdä keiton myös esikypsennetyistä säilykelinsseistä. Lisää kypsät linssit keittoon yhtä aikaa tomaattimurskan ja kookosmaidon kanssa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Pekka Holmström

Keitto valmistuu vartissa, kun käytät valmiita tölkkilinssejä.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Intialainen linssikeitto:

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 porkkana
  • 1 rkl öljyä
  • 2 tl currya
  • 1 rkl inkiväriraastetta
  • 5 dl kasvislientä
  • 2 dl kuivia punaisia linssejä
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 1 prk (160 ml) kookosmaitoa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 tl garam masalaa
  • 1/2 tl kurkumaa
  • suolaa
  • mustapippuria

Lisäksi

  • 1 dl jogurttia
  • silputtua korianteria tai minttua

Valmistusohje

Intialainen linssikeitto tehdään näin:

1. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Viipaloi tai kuutioi porkkana. Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sipuliseosta ja currya hetki. Lisää porkkanat ja inkivääri, kuumenna hetki.

2. Lisää kasvisliemi ja linssit. Keitä, kunnes linssit ovat kypsiä.

3. Kaada kattilaan tomaattimurska ja kookosmaito. Mausta intialainen linssikeitto sitruunamehulla, garam masalalla, kurkumalla, suolalla ja pippurilla. Anna keiton vielä kiehua hiljalleen pari minuuttia.

4. Tarjoa intialainen linssikeitto yrttisilpulla maustetun jogurtin ja naanleivän kanssa.

Lisää lämmittäviä linssikeittoja:

 

libanonilainen linssikeitto

Libanonilainen linssikeitto

linssikeitto thaityyliin

Linssikeitto thaityyliin

Kotiliesi.fi: Sakea libanonilainen linssikeitto

X