Reseptit

Intialaiset lammasvartaat

Lammasvartaat tarjotaan pöytään jogurttikastikkeen ja kukkakaalin kanssa. Vartaisiin lisättävä mausteseos tuo ruokapöytääsi ripauksen intialaista keittiötä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Sampo Korhonen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Intialaiset lammasvartaat

  • 2 karitsan paahtopaistia
  • 1/2 dl maustamatonta jogurttia
  • 2 rkl öljyä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2–3 tl intialaista mausteseosta (esim. Meira)
  • hiutalesuolaa

Valmistusohje

Intialaiset lammasvartaat tehdään näin:

1. Leikkaa liha isohkoiksi kuutioiksi. Sekoita öljy, sitruunamehu ja mausteseos jogurttiin. Sekoita marinadi lihapaloihin. Anna maustua vähintään 3 tuntia. Pyyhi lihapalat puhtaiksi, pujota liotettuihin puuvartaisiin. Grillaa nopeasti hyvällä lämmöllä. Karitsan liha saa jäädä sisältä punertavaksi.

2. Mausta intialaiset lammasvartaat hiutalesuolalla. Tarjoa lisänä jogurttikastiketta ja grillattua kukkakaalia.

Katso myös:

Grillattu inkiväärilammas, Ruoka.fi

Karitsan paahtopaisti ja minttupesto, Ruoka.fi

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään karitsanpihvit

X