Reseptit

Italialainen papukeitto

Italialaisesta papukeitosta tulee ruokaisampi, kun joukkoon lisää savukinkkua tai mausteista makkaraa. Keiton voi kuorruttaa leivällä ja juustolla.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Ari Heinonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 porkkana
  • 1 palsternakka
  • 2 sellerinvartta tai pala juuriselleriä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 8 dl kasvislientä
  • 1 laakerinlehti
  • 1 dl punaisia linssejä
  • 1 prk papuja tai papusekoitusta
  • 1 pussi vihreitä pakastepapuja
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 2 tl oreganoa
  • suolaa
  • pippuria

Valmistusohje

1. Silppua sipulit. Paloittele porkkanat ja palsternakka. Silppua sellerinvarret. Kuullota kasviksia pari minuuttia öljyssä. Lisää kasvisliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää linssit ja laakerinlehti. Hauduta keittoa 20 minuuttia.

2. Huuhtele purkkipavut siivilässä ja lisää keittoon tomaattimurskan ja pakastepapujen kanssa. Anna keiton kiehua vielä hetki. Mausta oreganolla, suolalla ja pippurilla.

3. Tarjoa lisänä juustoraastetta ja paahdettua leipää.

Pavut tekevät keitosta ruokaisan:

papu-kasviskeitto

Papu-tomaattikasviskeitto

Marokkolainen kikhernekeitto

Marokkolainen kikhernekeitto

tomaatti-papukeitto ja aura-aioli

Tomaatti-papukeitto ja aura-aioli

Kotiliesi.fi: Italialainen papukeitto

X