Reseptit

Italialaiset suolaiset muffinssit

Kinkku, oliivit ja aurinkokuivatut tomaatit antavat näille suolaisille muffinseille italialaisen vivahteen. Illanistujaisten pelastus!

Teksti:
Emma Suominen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

15

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 dl spelttijauhoja
  • 2 dl sämpyläjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl kuivattua salviaa
  • 1 rkl punaista pestoa
  • 0.5 dl oliiviöljyä
  • 5 aurinkokuivattua tomaattia
  • 90 g (6 siivua) parmankinkkua
  • 10 kpl oliivia
  • 2 dl maitoa
  • 2 kpl kananmunaa
  • 50 g parmesaanijuustoa raasteena

Valmistusohje

 Italialaiset suolaiset muffinssit sopivat tarjottavaksi illanistujaisissa vaikkapa raikkaan salaatin kanssa.

1. Sekoita aluksi kaikki kuivat aineet keskenään. Leikkaa tomaatit, kinkut sekä oliivit ohuiksi suikaleiksi ja lisää ne ja kaikki muut ainekset jauhoseokseen.
2. Lusikoi valmis taikina muffinssivuokiin tai muffinssipellille ja paista muffinit 225-asteisen uunin keskitasolla 15–20 min.

Ohje: Alex Nurmi

X