Reseptit

Italialaiset uunilihapullat

Italialaiset uunilihapullat kypsennetään samassa vuoassa herkullisen tomaattikastikkeen kanssa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g nauta-sikajauhelihaa
  • 2 viipaletta vaaleaa leipää ilman kuorta
  • 2 dl vettä
  • 1 dl raastettua parmesaania
  • 1 muna
  • 1 silputtu sipuli
  • 2 silputtua valkosipulinkynttä
  • 3 rkl silputtua lehtipersiljaa
  • 2-3 rkl silputtua basilikaa
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • 1 tl suolaa
  • reilusti mustapippuria
  • voi-öljyseosta paistamiseen

kastike:

  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl kasvis-, kala- tai lihafondia
  • pari laakerinlehteä
  • mustapippuria
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

 

Murenna leipäviipaleet veteen ja anna turvota jonkin aikaa. Kuullota silputtu sipuli ja valkosipulinkynnet pehmeiksi öljyssä. Anna jäähtyä. Lisää leipäseokseen muna, jauheliha, parmesaani, sipuli, yrtit ja mausteet.

Sekoita aineksia kaksin käsin vain sen verran, että taikinasta tulee tasaista. Liika vaivaaminen tekee lihapullista kuivia. Anna taikinan maustua hetki ennen pulliksi pyörittämistä. Sekoita tomaaattimurskaa öljy, fondi ja mausteet. Kaada kastike uunivuokaan.

Pyörittele taikinasta reilun kokoisia lihapullia kostutetuin käsin. Paista pulliin nopeasti kaunis pinta pannulla voi-öljyseoksessa. Pane pullat vuokaan ja lisää tomaattikastike ja jälkikypsennä 200-asteisessa uunissa parikymmentä minuuttia. Valele pyöryköitä pari kertaa paistamisen aikana kastikkeella. Tarjoa spagetin ja parmesaaniraasteen kanssa.

X