Reseptit

Itämainen grillibroileri

Itämainen grillibroileri saa makunsa mausteisesta jogurttimarinadista.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Jorma Marstio

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 broilerin rintafileetä

marinadi:

  • 3 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
  • 3 murskattua valkosipulinkynttä
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 1 tl jauhettua kanelia
  • 1 tl jauhettua juustokuminaa eli jeeraa
  • 1 tl mineraalisuolaa
  • rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

 

Pane broilerinpalat matalaan astiaan tai muovipussiin. Sekoita kaikki marinadin aineet keskenään ja kaada marinadi broilerinpalojen päälle. Kääntele paloja, että ne maustuvat kauttaaltaan. Peitä astia tai sulje muovipussi ja anna broilerinpalojen maustua viileässä seuraavaan päivään.

Pyyhi broilerinpalojen pinnalta enin marinadi pois. Pane broilerinpalat folion päälle ja nosta grilliritilälle.

Grillaa noin 20 minuuttia ja käännä palat puolessa välissä.

X