Jamaikalainen jerk-possu

Jamaikalainen jerk-possu 

vähintään vuorokausi
Keskitaso
Karibialainen jerk-possu tehdään tässä reseptissä nopeasti kypsyvästä porsaan sisäfileestä. Chili, inkivääri, kaneli ja limetti maustavat possun herkulliseksi.

Ainekset

1 possun sisäfilee

mausteseos:

1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 chili
1 pala inkivääriä
1 rkl timjaminlehtiä
1 tl suolaa
1 tl jauhettua maustepippuria
1/4 tl kanelia
1 limetin mehu ja raastettu kuori
2 rkl fariinisokeria
2 rkl öljyä

Valmistusohje

Jerk-maustettu possu, grillissä paahdetut bataattilohkot ja riisi-papulisukke ovat jamaikalaista ruokaa.

1. Kuori sipulit. Poista chilistä siemenet. Pane kaikki mausteseoksen ainekset tehosekoittimeen ja jauha tahnaksi. Hiero seos possun fileen pintaan ja anna maustua jääkaapissa yön yli.

2. Grillaa fileetä hyvällä tulella noin 5 minuuttia kummaltakin puolelta. Kääri liha folioon, anna lämmön tasaantua ja lihan jälkikypsyä noin 15 minuuttia. Leikkaa filee sopivan ohuiksi viipaleiksi.

Tunnisteet

Sesongit ja teemat:
Ateriatyyppi:
Raaka-aineet:

Avainsanat