Reseptit

Jamaikalainen kalasalaatti

Muhkea grillilahna saa makunsa rommiaromista ja makeista hedelmistä, joita sopii käyttää säilykkeinä ja kaiken varana kotimaista hedelmien ja marjojen syyskautta odotellessa.

Teksti:
Metsästys ja kalastus -lehti
Kuvat:
Kari Hautala

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

HIILLOKSELLE:

  • 1 lahna
  • 8 laakerinlehteä
  • 2 tl karkeaa suolaa
  • 2 oreganon oksaa
  • 1 sitruuna lohkona

rommikastike:

  • 2 dl oliiviöljyä
  • 1/2 dl rommia
  • 3 rkl vettä
  • 2 sitruunan mehu
  • 2 valkosipulin kynttä murskattuna
  • 1 tl mustapippuria rouheena
  • 1 rkl tuoretta oreganoa silppuna
  • 2 rkl hunajaa tai tummaa sokeria
  • hiukan suolaa

SALAATTIIN:

  • 1 appelsiini tai 1 verigreippi
  • 1 prk ananasrenkaita
  • 1 prk paloiteltua mangoa
  • 1 avokado
  • 1 punasipuli
  • 1 kerä kauden lehtisalaattia
  • 1 tuore kurkku
  • 1 nippu retiisejä
  • 1 chili

Valmistusohje

Hiero perattuun lahnaan karkeaa suolaa ja täytä vatsaontelo lohkotulla sitruunalla ja oreganon oksilla. Aseta lahna grilliritilälle. Pallogrillin pyöreän ritilän päällä lahna on helppo nostaa tarjoiluvadillekin. Aseta lahnan pinnalle laakerinlehtiä ja kypsennä kala kullankeltaiseksi ja läpikypsäksi.

Valmista rommikastike sekoittamalla ainekset keskenään. Alkoholiton versio syntyy rommiaromista, jota saat ruokakaupasta esanssina (Dr Ötker).

Leikkaa kypsän lahnan kova kuori luukuksi ja valuta varovaisesti osa kastikkeesta kalan lihalle. Paina kansiluukku kiinni ja anna kastikkeen maustaa kalaa rauhassa.

Kerää salaatin kaikki ainekset paloiteltuina kulhoon ja kostuta säilyketölkkien makeilla liemillä. Tarjoa lopun rommikastikkeen kanssa.

Kesäiset kalasalaatit teet myös näillä ohjeilla:

helppo_lohisalaatti

Helppo lohisalaatti ja herukkavinegrette

savulohisalaatti

Savulohisalaatti

hedelmäinen lohisalaatti

Hedelmäinen lohisalaatti

Kotiliesi.fi. Savulohisalaatti

X