Jamaikalainen kalasalaatti
Muhkea grillilahna saa makunsa rommiaromista ja makeista hedelmistä, joita sopii käyttää säilykkeinä ja kaiken varana kotimaista hedelmien ja marjojen syyskautta odotellessa.
Ainekset
HIILLOKSELLE:
- 1 lahna
- 8 laakerinlehteä
- 2 tl karkeaa suolaa
- 2 oreganon oksaa
- 1 sitruuna lohkona
rommikastike:
- 2 dl oliiviöljyä
- 1/2 dl rommia
- 3 rkl vettä
- 2 sitruunan mehu
- 2 valkosipulin kynttä murskattuna
- 1 tl mustapippuria rouheena
- 1 rkl tuoretta oreganoa silppuna
- 2 rkl hunajaa tai tummaa sokeria
- hiukan suolaa
SALAATTIIN:
- 1 appelsiini tai 1 verigreippi
- 1 prk ananasrenkaita
- 1 prk paloiteltua mangoa
- 1 avokado
- 1 punasipuli
- 1 kerä kauden lehtisalaattia
- 1 tuore kurkku
- 1 nippu retiisejä
- 1 chili
Valmistusohje
Hiero perattuun lahnaan karkeaa suolaa ja täytä vatsaontelo lohkotulla sitruunalla ja oreganon oksilla. Aseta lahna grilliritilälle. Pallogrillin pyöreän ritilän päällä lahna on helppo nostaa tarjoiluvadillekin. Aseta lahnan pinnalle laakerinlehtiä ja kypsennä kala kullankeltaiseksi ja läpikypsäksi.
Valmista rommikastike sekoittamalla ainekset keskenään. Alkoholiton versio syntyy rommiaromista, jota saat ruokakaupasta esanssina (Dr Ötker).
Leikkaa kypsän lahnan kova kuori luukuksi ja valuta varovaisesti osa kastikkeesta kalan lihalle. Paina kansiluukku kiinni ja anna kastikkeen maustaa kalaa rauhassa.
Kerää salaatin kaikki ainekset paloiteltuina kulhoon ja kostuta säilyketölkkien makeilla liemillä. Tarjoa lopun rommikastikkeen kanssa.
Kesäiset kalasalaatit teet myös näillä ohjeilla:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous