Jokirapuleivät
Kuohuviinin tai glögin kaveriksi voit valmistaa maittavia jokirapuleipiä. Jos et ole joululimpun ystävä, voit valmistaa leivät esimerkiksi ruisleivästä.
Ainekset
- 4 viipaletta vaaleaa joululimppua
- voita
- 200 g jokiravunpyrstöjä
- 0.5 dl majoneesia
- 0.5 dl ranskankermaa
- 1/2 punasipulia
- 3 rkl tillisilppua
- mustapippuria
- suolaa
Valmistusohje
Purkillisesta meriravunpyrstöjä loihdit mainiot leivät neljälle. Tarjoa jokirapuleivät glögin tai kuohuviinilasillisen kanssa illanistujaisten suolapalana tai juhla-aterian alkuruokana.
1. Valuta ravunpyrstöt hyvin ja silppua. Jätä muutama kokonainen pyrstö leipien koristeeksi. Sekoita silpun joukkoon ranskankerma ja majoneesi. Lisää silputtu punasipuli ja tilli. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Jaa seos kevyesti paahdettujen ja voilla siveltyjen leipien päälle. Halutessasi voit käyttää leipien kokoamiseen pyöreää muottia. Koristele leivät ravunpyrstöillä ja tillitillisilpulla. Tarjoa heti.
Katso myös:
Kotiliesi.fi: Jokirapu-caesarsalaatti
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous