Reseptit

Jokirapusalaatti

Kun lahjat on avattu ja laulut laulettu, on yöpalan vuoro. Jokirapusalaatti leivän päällä on aattoyön herkullinen iltapala joka saa juhlavan loppusilauksensa konjakkitilkasta.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 200 g tilliliemeen säilöttyjä jokiravunpyrstöjä
  • 1 dl majoneesia
  • 150 g ranskankermaa
  • 1 murskattu valkosipulinkynsi
  • 2 tl ketsuppia
  • tilkka konjakkia
  • pari hyppysellistä chilihiutaleita
  • tilli- ja ruohosipulisilppua
  • mustapippuria

Valmistusohje

 

1. Hakkaa valutetut ravunpyrstöt karkeasti pienemmiksi. Lisää sekaan tilli-ruohosipulisilppua. Sekoita majoneesiin ranskankerma, valkosipuli ja ketsuppi. Mausta konjakkitilkalla, suolalla, chilillä ja mustapippurilla.

2. Sekoita kastike rapusilppuun vasta tarjoiluvaiheessa. Syö jokirapusalaattia leivän päällä.

Lisää rapuherkkuja:

Ranskalainen rapukeitto
Helppo rapusalaatti
Rapusalaatti venäläiseen tapaan
Kotiliesi.fi: Jokirapu-caesarsalaatti

X