Jouluinen coleslaw eli kaalisalaatti
Jouluinen coleslaw eli kaalisalaatti maistuu lounaana ruisleivän kanssa. Mutta se on erinomainen ja kevyt lisä joulupöytään.
Ainekset
Jouluinen coleslaw
- 800 g yhteensä 800 g puna- ja valkokaalia
- 3 l kiehuvaa vettä
- 1 tl suolaa
- 1 punasipuli
- 2 omenaa
- 2 rkl rouhittuja saksanpähkinöitä
- 2 rkl granaattiomenansiemeniä
kastike:
- 1 dl kevytmajoneesia (rasvaa 15 %)
- 1 dl Bulgarian jogurttia
- 1 tl viinietikkaa
- 1 tl hunajaa
- mustapippuria
- suolaa
Valmistusohje
Jouluinen coleslaw eli amerikkalainen kaalisalaatti valmistuu näin:
1. Jouluinen coleslaw valmistuu pääosin kaalista. Leikkaa kaalit hyvin ohuiksi suikaleiksi esimerkiksi juustohöylällä.
2. Kuumenna suolalla maustettu vesi kiehuvaksi. Pane kaalisuikaleet siivilään ja kaada päälle kuuma vesi. Valuta kaalisuikaleet hyvin ja kumoa kulhoon jäähtymään.
3. Suikaloi sipulit ja leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi. Kääntele sipulit, omenat ja rouhitut pähkinät kaalin joukkoon. Sekoita kastikeainekset ja kaada salaatin joukkoon. Anna salaatin maustua kylmässä. Ennen tarjoilua koristele jouluinen coleslaw granaattiomenan siemenillä.
Katso myös: 7 salaattia keventämään joulupöytää
Katso myös Kotiliesi.fi: Valmista joulupöydän klassikot – ilman näitä ruokia ei joulu maistu joululta
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous