Reseptit

Jouluinen uunipuuro

Pane jouluisen uunipuuron resepti uusiksi: lisää riisin sekaan ohraa, ropsauta joukkoon rusinoita, manteleita ja luumuja – ja nauti.

Teksti:
Leena Valta
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Vuoan voiteluun:

  • 2 tl öljyä

Puuro:

  • 1 dl rikottuja ohrasuurimoita
  • 1 dl riisisuurimoita
  • 1 tl suolaa
  • 50 g mantelijauhetta
  • 1 tl margariinia (rasvaa 60 %)
  • 1 dl rusinoita
  • 200 g kuivattuja, kivettömiä luumuja
  • 1 kpl onnenmanteli
  • 12 dl rasvatonta maitoa

Valmistusohje

Jouluyön luksusuunipuurossa on energiaa 180 kcal/annos.

1. Voitele laakea uunivuoka.
2. Ripota pohjalle suurimot, suola ja mantelijauhe. Lado päälle rusinat ja luumut. Piilota joukkoon onnenmanteli ja nokare rasvaa. Kaada päälle maito ja anna puuron kypsyä hiljalleen 150-asteisessa uunissa.

X