Joulujäädyke
Suklaajäädyke maustetaan viskillä tai konjakilla ja kruunataan lämpimällä suklaakastikkeella.
Ainekset
Joulujäädyke eli suklaajäädyke
- 6 keltuaista
- noin 2 dl tomusokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 150 g tummaa suklaata
- 4 dl kuohukermaa
- 3 rkl viskiä, konjakkia tai Amarettoa
- paahdettuja, rouhittuja pähkinöitä
SUKLAAKASTIKE:
- 1 dl sokeria
- 1 dl vettä
- 150 g tummaa suklaata
- 1-2 rkl voita
Valmistusohje
Joulujäädyke tehdään näin:
JÄÄDYKE: Sulatasuklaa. Vatkaakeltuaiset ja sokerit vaahdoksi. Lisää seokseen jäähtynyt, juokseva suklaa. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää seokseen. Mausta alkoholilla. Lisää tarvittaessa tomusokeria. Paahda kourallinen hasselpähkinöitä 175-asteisessa uunissa tai kuivalla pannulla. Pane pähkinät pyyheliinan sisään ja hiero kuoret pois. Rouhi karkeasti. Kaada jäädykeseos yhteen isoon vuokaan tai pienempiin annosvuokiin. Lisää päälle pähkinärouhe ja pakasta seos.
SUKLAAKASTIKE: Mittaa sokeri ja vesi kattilaan, kuumenna hitaasti kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Keitä 1 minuutti. Anna liemen jäähtyä hetki, lisää sekaan paloiteltu suklaa ja voi. Mausta valmis kastike halutessasi alkoholilla.
TARJOILU: Ota jäädyke huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen tarjoamista. Tarjoile joulujäädyke kermavaahdon ja/tai suklaakastikkeen kanssa.
Jäädyke on suussa sulava herkku:
Suklaajäädyke ja pähkinäkrokantti
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään glögijäädyke
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous