Reseptit

Joululimppu

Joululimppu on mausteisen makea leipä. Se sopii ruokaleiväksi kaikille joulun aterioille Ohjeesta tulee viisi hyvän kokoista limppua.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Joululimppu

  • 1 l piimää
  • 80 g hiivaa
  • 700 g grahamjauhoja
  • 800 g vehnäjauhoja
  • 200 g ruisjauhoja
  • 70 g ruismallasta
  • 1 dl siirappia
  • ½ dl rypsiöljyä
  • 1 dl rusinoita
  • 1 ½ rkl suolaa
  • 1 rkl inkivääriä
  • yhteensä 1 rkl leipämausteita (kuminaa, fenkolia tai anista)

Voiteluun

  • 1 dl vettä +
  • 1 dl siirappia

Valmistusohje

Joululimppu leivotaan näin:

Tällä ohjeella leivot 5 pyöreää joululimppua.

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään. Lisää suola, mausteet, siirappi, öljy ja rusinat. Lisää kaikki jauhot taikinaan ja alusta, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhosta. Anna kohota liinan alla.

2. Kumoa noussut taikina leivinpöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina viiteen palaan ja pyörittele palat limpuiksi. Kohota limppuja puolisen tuntia tai kunnes ne ovat kohonneet melkein kaksinkertaisiksi.

3. Paista leipiä 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia. Voitele joululimput paistamisen loppuvaiheessa siirappivedellä. Jäähdytä limput peittämättä ritilän päällä

Resepti: Leipuri Harri Toivonen

Lisää leipäreseptejä:

Helppo saaristolaisleipä
Nauvon limppu
Mallasleipä
Saaristolaisleipä

Katso myös Kotiliesi.fi: Hedelmäinen joululimppu

X