Juhannuslohi alkupalaksi
Ainekset
- 500 g lohifileetä
Liemi
- 5 dl vettä
- 0.5 dl karkeaa suolaa
- 5 mustapippuria
- 5 maustepippuria
- 2 laakerinlehteä
koristeeksi
- tilliä
Valmistusohje
Kiehauta puolet vedestä. Lisää suola ja sekoita, kunnes se on liuennut veteen. Lisää mausteet ja loput vedestä kylmänä. Anna liemen jäähtyä aivan kylmäksi.
Nosta lohipala pieneen reunalliseen astiaan nahkapuoli ylöspäin. Kaada kylmä liemi päälle. Sen tulee peittää kala kokonaan. Peitä vuoka ja anna lohen maustua jääkaapissa noin vuorokauden ajan.
Ota lohi liemestä ja pyyhi sen pinta kuivaksi talouspaperilla. Leikkaa filee ohuiksi viipaleiksi ja koristele tillillä.
Tarjoa uusien perunoiden ja/tai muurinpohjalettujen kanssa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous