Reseptit

Juhannuslohi alkupalaksi

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g lohifileetä

Liemi

  • 5 dl vettä
  • 0.5 dl karkeaa suolaa
  • 5 mustapippuria
  • 5 maustepippuria
  • 2 laakerinlehteä

koristeeksi

  • tilliä

Valmistusohje

Kiehauta puolet vedestä. Lisää suola ja sekoita, kunnes se on liuennut veteen. Lisää mausteet ja loput vedestä kylmänä. Anna liemen jäähtyä aivan kylmäksi.

Nosta lohipala pieneen reunalliseen astiaan nahkapuoli ylöspäin. Kaada kylmä liemi päälle. Sen tulee peittää kala kokonaan. Peitä vuoka ja anna lohen maustua jääkaapissa noin vuorokauden ajan.

Ota lohi liemestä ja pyyhi sen pinta kuivaksi talouspaperilla. Leikkaa filee ohuiksi viipaleiksi ja koristele tillillä.

Tarjoa uusien perunoiden ja/tai muurinpohjalettujen kanssa.

X