Reseptit

Juureksia, sieniä ja paahdettua parmesaania

Juureksia, sieniä ja paahdettua parmesaania. Tässä kolmen kopla, joka ei petä. Koristele valmiit annokset pienillä rucolanlehdillä, pinjansiemenillä ja parmesaanikoreilla.

Teksti:
Virpi Tissari-Simola

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Vaativa

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 100 g keltajuurta
  • 100 g mustajuurta
  • 100 g porkkanaa
  • 1-2 rkl tryffeliöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1-2 tl hyvää balsamiviinietikkaa
  • 1 tl vastamurskattua mustapippuria
  • 1/2 dl marinoituja herkkutattipaloja
  • 100 g parmesaania
  • rucolaa
  • paahdettuja pinjansiemeniä

Valmistusohje

Tällä ohjeella valmistat juureksia, sieniä ja paahdettua parmesaania.

Keitä tai höyrytä juurekset lähes kypsiksi (al dente) suolalla maustetussa vedessä ja anna niiden jäähtyä huoneenlämpöisiksi.

Leikkaa juurekset läpikuultavan ohuiksi viipaleiksi ja valuta päälle tryffeliöljy. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna maustua yön yli viileässä.

Valmista parmesaanikorit. Raasta parmesaani ja levitä raaste leivinpaperille halkaisijaltaan 12-14 cm:n kokoiseksi levyksi. Paista levyjä 200-asteisessa uunissa noin 4 minuuttia, kunnes ne alkavat saada väriä. Varo, etteivät lastut tummu liikaa reunoilta.

Nosta juustolevyt lämpiminä lastan avulla espressokuppien päälle. Levitä ohuet juuresviipaleet tarjoilulautaselle. Mausta balsamicolla ja marinoidulla tattisilpulla. Koristele annokset pienillä rucolanlehdillä, pinjansiemenillä ja espressokuppien päällä muovautuneilla parmesaanikoreilla.

Vihje: Juurekset kypsyvät vähän eri tahtiin. Höyryssä keltajuuri kypsyy 20 minuuttia, muut 10-15 minuuttia.

Ohje: Ravintola Gondolen, Tukholma

X