Reseptit

Juuresmuusi

Juuresmuusissa peruna saa kaveriksi porkkanaa ja palsternakkaa. Muusin valmistuksessa juureksiin kannattaa lisätä nokare voita makua antamaan.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Juuresmuusi

  • 500 g jauhoista perunaa
  • 2 porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • nokare voita

Valmistusohje

Juuresmuusi valmistuu helposti näin:

1. Pese ja kuori juurekset. Paloittele ja keitä ne kattilassa vähässä suolalla maustetussa vedessä. Ota keitinliemi talteen.

2. Survo juurekset voin kanssa tai käytä sähkövatkainta. Ohenna muusia keitinliemellä.

3. Tarjoa juuresmuusi esimerkiksi liharuokien, kuten possunkylkirullan tai parsakaalilla täytetyn lihamurekkeen lisukkeena.

Saatat pitää myös juures-vuohenjuustogratiinista, sinappikirjolohen kanssa maistuvasta juuressoseesta tai juureswaldorfista.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin syntyy paahdettu juuressalaatti

X