Reseptit

Juustokakku ja vadelmakastike

Juustokakku on mehevä jälkiruoka, joka maistuu parhaiten, kun se tarjoillaan vadelmakastikkeen kera.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Juustokakku:

  • 200 g digestivekeksejä
  • 75 g sulatettua voita
  • 1 rkl kanelia

täyte:

  • 600 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 200 g ranskankermaa
  • 3 munaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 sitruunan raastettu kuori

vadelmakastike:

  • 1 l tuoreita tai pakastevadelmia
  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria

Lisäksi:

  • marjoja ja/tai hedelmiä

Valmistusohje

Tuhti juustokakku maistuu raikkaan vadelmakastikkeen sekä marjojen tai hedelmien kanssa.

Jauha keksit tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa. Lisää voisula sekä kaneli ja sekoita hyvin. Painele seos leivinpaperilla peitetyn irtoreunavuoan pohjaan ja reunoille. Pane vuoka jääkaappiin siksi aikaa, kun teet täytteen.

Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma tasaiseksi ja notkeaksi seokseksi. Lisää munat yksitellen. Lisää sokeri, vaniljasokeri sekä raastettu sitruunakuori ja sekoita tasaiseksi täytteeksi. Kaada täyte keksimurupohjan päälle vuokaan.

Paista kakkua 175 asteen lämmössä uunin alatasolla noin 45 minuuttia. Kytke lämpö pois ja anna kakun kypsyä jälkilämmössä vielä 45 minuuttia. Ota vuoka uunista ja anna kakun jäähtyä.

Pane vadelmat ja sokeri kattilaan. Kuumenna koko ajan sekoittaen kiehumispisteeseen ja anna hautua pari minuuttia. Kaada marjat kulhon päällä olevaan siivilään. Painele kauhalla niin, että siemenet jäävät siivilään ja saat tasaisen kastikkeen.

Nosta jäähtynyt kakku tarjolle ja koristele se tuoreilla marjoilla ja/tai hedelmillä. Tarjoa kakun kanssa vadelmakastiketta.

X