Reseptit

Kaali-sellerisalaatti

Kaali-sellerisalaatti maistuu salaattipöydässä. Valmistukseen voi käyttää kaupasta hankittuja aineksia, joka nopeuttaa salaatin tekoa.

Teksti:
Maarit Cederberg
Kuvat:
Mirva Kakko

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 dl kaaliraastetta
  • 2 sellerinvartta
  • muutama suolarae
  • 1 päärynä

Salaatinkastike:

  • 1 dl majoneesia
  • 1 tl piparjuuritahnaa
  • 1 tl hunajaa

Majoneesi:

  • 2.5 dl vettä
  • 3 rkl ohrakasta tai maissijauhoa
  • 2 rkl sinappia
  • 0.5 dl oliiviöljyä
  • 0.5 dl viinietikkaa
  • 0.5 dl hilla- tai appelsiinimehua
  • 0.3 tl suolaa

Valmistusohje

Kaali-sellerisalaatti maustetaan joko omatekoisella tai valmismajoneesilla.

Leikkaa kaali hyvin ohuiksi suikaleiksi, samoin sellerinvarret poikittain. Survo hiukan kasvisten solukkoa rikki ja mausta suolarakein.

Tee sitten majoneesi: Keitä kattilassa vesi ja ohrakas tai maissitärkkelys kiisselimäiseksi. Ota liedeltä. Sekoita kastikepohjaan sinappi ja sokeri. Lisää öljy ja viinietikka vuorotellen hyvin sekoittaen. Mausta suolalla ja mehulla. Anna jäähtyä. Mausta majoneesi piparjuurella ja hunajalla.

Tulisten makujen ystävä voi käyttää kastikkeeseen wasabi-tahnaa.

Vihje: Majoneesin mausteeksi sopivat valkosipuli, curry, paprika ja chili, suolakurkku ja ruohosipuli, tuoreet yrtit sekä myös villiyrtit kuten siankärsämö.

X