Reseptit

Kaali-tofuwokki

Kaalivokista saa hyvin kalsiumia. Sitä on tofussa ja vihreissä kaaleissa sekä jonkin verran myös linsseissä.

Teksti:
taina Salovaara
Kuvat:
Pekka Holmström

Kaali-tofuwokki on syksyn voimaruokaa parhaimmillaan.

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 150 g tofua
  • 150 g keräkaalia
  • 50 g lehtikaalia
  • 200 g parsakaalia
  • 1/2-1 punainen chili
  • pala inkivääriä
  • 1 rkl öljyä

Marinadi

  • 1 1/2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl öljyä
  • 1 hienonnettu valkosipulinkynsi
  • 1 tl hunajaa

Lisäksi

  • 1 dl linssejä
  • 1 dl kvinoaa
  • 1 rkl seesaminsiemeniä

Valmistusohje

1. Leikkaa tofu kuutioiksi. Tee marinadi, sekoita joukkoon tofukuutiot ja anna niiden maustua 1–2 tuntia.

2. Keitä kvinoa ja linssit erikseen pakkauksien ohjeiden mukaan. Suikaloi kerä- ja lehtikaalit. Jaa parsakaali pieniksi kukinnoiksi. Silppua chili ja inkivääri. Valuta tofu marinadista. Säästä marinadi. Kuumenna öljy vokissa, lisää kaalit, inkivääri ja chili. Paista sekoitellen 3–4 minuuttia.

3. Nosta kasvikset pois vokista. Lisää öljyä ja paista tofu ruskeaksi. Kaada kaalit takaisin pannulle, lisää marinadi ja kuumenna. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Tarjoa kvinoan ja linssien kera.

Pikaiset vokit maistuvat aina:

vihreä vokki

Vihreä vokki

lehtikaalivokki

Lehtikaalivokki

broileri-parsakaalivokki

Broileri-parsakaalivokki

Kotiliesi.fi: Kaali-kasvisvokki

X