Reseptit

Kaalivokki

Valitse kaalivokkiin useita eri kaaleja, niin ruoasta tulee erityisen maukas ja värikäs. Täysjyväriisi-ruisseoksen sijaan voit käyttää muitakin tummia riisilaatuja.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Niclas Mäkelä/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • Yhteensä 800 g kaaleja (kukka-, parsa-, valko- ja kyssäkaalia)
  • 1 punainen paprika
  • 1 iso punasipuli
  • 2–3 valkosipulinkynttä
  • 1–2 sentin pala inkivääriä
  • 1 punainen chili
  • 2 rkl öljyä
  • 2 tl hunajaa
  • 2 rkl soijakastiketta
  • suolaa, mustapippuria

Lisäksi

  • 200 g täysjyväriisi-ruisseosta

Valmistusohje

315 kcal/annos

1. Pane riisiseos kypsymään suolalla maustettuun veteen ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan.

2. Paloittele kaalit, suikaloi paprika, viipaloi sipuli.

3. Raasta tai silppua valkosipuli ja inkivääri hienoksi. Silppua tai viipaloi chili.

4. Kuumenna öljy vokissa. Lisää puolet aineksista pannulle ja paista sekoitellen noin 3 minuuttia. Siirrä ainekset pois pannulta ja paista loput ainekset. Yhdistä ainekset vokissa, lisää hunaja ja soijakastike. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna ruoka ja tarjoa riisiseoksen kanssa.

Kokeile myös näitä kaaliruokia:

744216-kaalilaatikko.jpg

Helppo kaalilaatikko

951480-Punjabilainen-kaali.jpg
© Pekka Holmström

Punjabilainen kaali paistetun juuston kera

752693-kaalipata.jpg
© Tommi Tuomi, Otavamedia

Kasvissyöjän kaalipata

Kotiliesi.fi: Rapea kaalisalaatti

X