Kaalivokki
Valitse kaalivokkiin useita eri kaaleja, niin ruoasta tulee erityisen maukas ja värikäs. Täysjyväriisi-ruisseoksen sijaan voit käyttää muitakin tummia riisilaatuja.
Ainekset
- Yhteensä 800 g kaaleja (kukka-, parsa-, valko- ja kyssäkaalia)
- 1 punainen paprika
- 1 iso punasipuli
- 2–3 valkosipulinkynttä
- 1–2 sentin pala inkivääriä
- 1 punainen chili
- 2 rkl öljyä
- 2 tl hunajaa
- 2 rkl soijakastiketta
- suolaa, mustapippuria
Lisäksi
- 200 g täysjyväriisi-ruisseosta
Valmistusohje
315 kcal/annos
1. Pane riisiseos kypsymään suolalla maustettuun veteen ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Paloittele kaalit, suikaloi paprika, viipaloi sipuli.
3. Raasta tai silppua valkosipuli ja inkivääri hienoksi. Silppua tai viipaloi chili.
4. Kuumenna öljy vokissa. Lisää puolet aineksista pannulle ja paista sekoitellen noin 3 minuuttia. Siirrä ainekset pois pannulta ja paista loput ainekset. Yhdistä ainekset vokissa, lisää hunaja ja soijakastike. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna ruoka ja tarjoa riisiseoksen kanssa.
Kokeile myös näitä kaaliruokia:
Kotiliesi.fi: Rapea kaalisalaatti
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous