Kääräisty mansikkakakku
Tämä mansikkakakku kootaan kääretorttupaloista ja viimeistellään tuoreilla, makeilla mansikoilla.
Ainekset
pohja
- 4 kananmunaa
- 1 1/2 dl sokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
- 3/4 dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
täyte
- 2 dl mansikkahilloa
pinnalle
- 2 prk sitruunarahkaa
- 1 l tuoreita mansikoita
- 100 g tummaa suklaata rouhittuna
koristeluun
- koivun- tai mintunlehtiä
- kuivattuja laventelin kukkia
Valmistusohje
1. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos pienissä erissä nopeasti muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Paista 200-asteisessa uunissa noin kahdeksan minuuttia tai kunnes taikinalevy on kypsä ja kimmoisa myös keskeltä.
2. Laita pöydälle toinen leivinpaperi ja ripottele sille tasaisesti hienoa sokeria. Kumoa taikinalevy sokeroidun paperin päälle. Anna jäähtyä ja poista pohjaleivinpaperi.
3. Levitä hillo levylle ja kääri levy pitkältä sivulta alkaen paperin avulla napakalle rullalle. Kääri rulla paperiin ja nosta hetkeksi jääkaappiin.
4. Leikkaa jäähtynyt kääretorttu kahdeksaksi tasakokoiseksi palaksi. Nosta neljä palaa kakkuvadille leikkuupinta ylöspäin. Levitä päälle purkki sitruunarahkaa ja ripottele päälle puolitettuja mansikoita sekä suklaarouhetta. Nosta päälle loput torttupalat ja levitä pinnalle toinen purkki sitruunarahkaa. Koristele mansikoilla, suklaarouheella, mintun tai koivunlehdillä ja laventelilla. Tarjoile heti.
Vinkki! Kakkua varten voi kääretortun valmistaa hyvissä ajoin valmiiksi jääkaappiin. Kokoa kakku hetkeä ennen tarjoilua.
Mansikkakakku kuuluu kesään:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous