Reseptit

Kachumber-salaatti

Raikas kachumber-salaatti maistuu tikkamausteseoksessa marinoitujen jättikatkarapujen lisukkeena.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Mirva Kakko/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1/2 tl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 dl limettimehua
  • 3 silputtua tomaattia
  • 1/2 kurkkua
  • 4 kevätsipulia tai 1 pieni punasipuli
  • 1 vihreä chili
  • 1–2 rkl silputtua korianteria
  • 1–2 rkl silputtua minttua

Valmistusohje

Sekoita sokeri ja suola limettimehuun. Halkaise tomaatit, poista siemenet ja leikkaa malto pieniksi kuutioiksi. Halkaise kurkku, kaavi pois siemenet ja leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi. Silppua sipulit, chili ja yrtit. Sekoita salaattiainekset keskenään, lisää limettimehu. Anna salaatin maustua hetki ennen tarjoamista. Tarjoile tikkamausteseoksessa marinoitujen jättikatkarapujen lisukkeena

Katso myös:
Kurkkukeitto intialaisittain, Ruoka.fi
Kurkku-retiisisalaatti, Ruoka.fi
Kurkkurullat, Kotiliesi.fi

X