Reseptit

Kahden suklaan kakku

Kahden suklaan kakku sopii myös keliaakikoille, jos pohjan valmistaa gluteenittomista kekseistä.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kahden suklaan kakku

  • 1 pkt (150 g) kaura-digestivekeksejä (Semper) tai 1 pkt (200 g) murokeksejä (esim. Schär Frollini)
  • 3/4 dl sulatettua margariinia tai voita

Vaalea täyte:

  • 3 liivatelehteä
  • 200 g valkoista suklaata
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 rkl maitoa
  • 1 prk (200 g) vaniljarahkaa

Tumma täyte:

  • 3 liivatelehteä
  • 200 g tummaa suklaata
  • 1 prk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
  • 4 rkl tomusokeria
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 rkl kahvia (tai kahvilikööriä)

Valmistusohje

Kahden suklaan kakku leivotaan helposti näin:

  1. Leikkaa leivinpaperista pyörylä irtopohjavuoan (24 cm) pohjalle. Jauha keksit monitoimikoneella, lisää joukkoon sulatettu rasva, sekoita. Painele massa kakkuvuoan pohjalle.
  2. Nosta liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Sulata valkoinen suklaa ja vatkaa kerma vaahdoksi. Kuumenna maito kiehuvaksi, lisää pehmenneet liivatteet. Sekoita jäähtyneen, sulan suklaan joukkoon rahka, liivateseos ja kermavaahto. Levitä seos murupohjan päälle ja aseta vuoka jääkaappiin.
  3. Valmista tumma suklaatäyte. Liota liivatelehdet, sulata suklaa ja vatkaa kerma. Kuumenna kahvi tai likööri kiehuvaksi ja lisää joukkoon liivatteet, joista on puristettu vesi. Lisää suklaaseen notkistettu tuorejuusto, tomusokeri, liivateseos ja kermavaahto. Kaada seos vaalean suklaatäytteen päälle ja siirrä kakku jääkaappiin hyytymään.
  4. Irrota hyytynyt suklaakakku vuoasta, koristele kahden suklaan kakku suklaarouheella tai -napeilla.

Saatat pitää myös kahden suklaan täytekakusta, aidosta ranskalaisesta suklaakakusta, jonka ohje on maailman helpoin tai suklaa-kinuskakusta, jonka täytteenä on banaania ja vadelmia.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin leivotaan kolmen suklaan kuivakakku

X