Kahvia ja kasvisruokaa: Sushiburritot korianteritofulla

Kahvia ja kasvisruokaa: Sushiburritot korianteritofulla 

Mainos
5 annosta
30-60 min
Keskitaso

Ainekset

10 norilevyjä (2 per rulla)

Täytteeksi:

400 g keittämätöntä sushiriisiä + riisiviinietikkaa
n. 450 g Jalotofu Maustamatonta tofua marinoituna (marinadi alla)
2-3 avokadoa
1 pkt Silmusalaatin versoja tai muita ituja
lehtikaalia
porkkanoita
Sriracha Mayo -kastiketta tai muuta tulista kastiketta
halutessasi tuoretta korianteria ja paahdettuja seesamsiemeniä

Tarjoiluun:

soijakastiketta ja inkivääriä

Tofumarinadi:

1 tl Urtekram jauhettua korianteria
1/2 tl Urtekram sitruunaruohoa
1/4-1/2 tl Urtekram chilihiutaleita
1/2 dl oliiviöljyä
3 rkl seesamöljyä tai muuta kasviöljyä
3 rkl soijakastiketta
2 valkosipulinkynttä murskattuna
2 tl siirappia

Valmistusohje

Sekoita marinadin ainekset keskenään. Pilko tofu suikaleiksi ja aseta kannelliseen muovirasiaan marinoitumaan yön yli. Kääntele rasiaa välillä.

Keitä sushiriisi paketin ohjeen mukaan. Myös puuroriisi käy. Mausta riisiviinietikalla. Anna jäähtyä ennen käyttöä.

Suikaloi porkkana, avocado ja lehtikaali valmiiksi.

Levitä riisiä paksu kerros koko yhden arkin alueelle. Kostutetut kädet helpottavat riisin levitystä. Aseta toinen arkki toisen perään jatkopalaksi, jätä reunaa muutaman sentin verran edellisen alle.

Lisää täytteet keoksi riisiarkin keskelle. Sushiburritossa täytteitä saa olla runsaasti. Purista päälle sriracha mayo kastiketta.

Rullaa sushimaton avulla tiiviiksi rullaksi. Anna levätä 30min ennen nauttimista. Kääri halutessasi leivinpaperiin tai muuhun paperiin syömisen helpottamiseksi. Paketiksi käärittynä toimii loistavana eväsruokana!

Nauti inkiväärin kera, soijakastikkeeseen dipaten.

Kahvia ja kasvisruokaa -blogi osallistuu Ruoka.fi:n ja Urtekramin maustehaasteeseen.

Tunnisteet

Ruokavalio:
Ateriatyyppi:

Avainsanat