Reseptit

Kalakorit (Ho Mok Pla)

Teksti:
Sirpa Talka ja Niramon Thanuddhanusilp

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Vaativa

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Koreihin:

  • banaaninlehtiä (myydään usein pakastettuna)
  • nitoja ja niittejä
  • thai-basilikaa suikaloituna
  • kiinankaalia suikaloituna

Kalaseos:

  • 300 g kalaa ja äyriäisiä (vaaleaa kalaa ohuina siivuina, simpukoita ja kuorittuja katkarapuja)
  • punaista currytahnaa
  • 2 tl palmusokeria
  • 1 dl kookoskermaa
  • 1 kananmuna

koristeeksi:

  • thai-basilikaa
  • chiliä suikaloituna
  • kookoskermaa

Valmistusohje

Leikkaa banaaninlehdestä reilu pala ja pese se. Askartele palasta kaksinkertaisia, 8 x 8 cm:n kokoisia koreja. Saat niistä napakat, kun käytät apuna nitojaa.

Pane korien pohjalle kiinankaalia tai basilikaa.

Pane kala, simpukat ja katkaravut kulhoon. Lisää currytahna, palmusokeri, kookoskerma sekä kananmuna ja sekoita voimakkaasti noin viisi minuuttia. Lusikoi kalaseos koreihin. Koristele korit basilikalla ja chilillä.

Kypsennä höyrykattilassa noin 15 minuuttia ja tarjoa kookoskermalla viimeisteltynä.

Vinkki! Banaaninlehdistä voi tarjota myös jälkiruokia. Tee koreista tällöin pieniä, vain nitojan levyisiä.

 

X