Kalakorit (Ho Mok Pla)
Ainekset
Koreihin:
- banaaninlehtiä (myydään usein pakastettuna)
- nitoja ja niittejä
- thai-basilikaa suikaloituna
- kiinankaalia suikaloituna
Kalaseos:
- 300 g kalaa ja äyriäisiä (vaaleaa kalaa ohuina siivuina, simpukoita ja kuorittuja katkarapuja)
- punaista currytahnaa
- 2 tl palmusokeria
- 1 dl kookoskermaa
- 1 kananmuna
koristeeksi:
- thai-basilikaa
- chiliä suikaloituna
- kookoskermaa
Valmistusohje
Leikkaa banaaninlehdestä reilu pala ja pese se. Askartele palasta kaksinkertaisia, 8 x 8 cm:n kokoisia koreja. Saat niistä napakat, kun käytät apuna nitojaa.
Pane korien pohjalle kiinankaalia tai basilikaa.
Pane kala, simpukat ja katkaravut kulhoon. Lisää currytahna, palmusokeri, kookoskerma sekä kananmuna ja sekoita voimakkaasti noin viisi minuuttia. Lusikoi kalaseos koreihin. Koristele korit basilikalla ja chilillä.
Kypsennä höyrykattilassa noin 15 minuuttia ja tarjoa kookoskermalla viimeisteltynä.
Vinkki! Banaaninlehdistä voi tarjota myös jälkiruokia. Tee koreista tällöin pieniä, vain nitojan levyisiä.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous