Reseptit

Kalaliemi ja kastikkeet lohikalasta

Hyödynnä lohen ruodot valmistamalla niistä herkullinen kalaliemi.

Teksti:
Maarit Cederberg

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

liemi:

  • 1 lohikalan ruodot ja pää (lohi, kirjolohi, nieriä, taimen)
  • 1 l vettä
  • 2 tl suolaa
  • 1 sitruuna
  • pala tuoretta inkivääriä
  • 1 kanelitanko
  • 1 sellerinvarsi
  • 1 sipuli
  • nippu tilliä

valkokastike:

  • 50 g voisulaa
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 3 dl kalalientä
  • 2 dl kermaa, maitoa tai kauramaitoa
  • (tilliä)
  • (1 tl currytahnaa)

kuorrutuskastike:

  • valkokastiketta
  • 1 dl juustoraastetta

Valmistusohje

Ruodoista kirkas liemi: Keitä kalanruodot mausteisessa liemessä. Siivilöi. Liemi on sellaisenaan pirteä soppa, jonka voi ottaa termoskannussa vaikka retkelle voileipien pariksi.

Lämmin valkokastike kalaliemestä: Sekoita 50 g voisulaa ja 3 rkl vehnäjauhoja kattilan pohjalla ja kaada kuumaa kalalientä noin 3 dl joukkoon ja sekoita kunnes kastike sakenee. Lisää 2 dl kermaa, maitoa tai kauramaitoa. Kuumenna kiehuvaksi. Mausta halutessa tillillä tai 1 tl:lla currytahnaa.

Kuorrutuskastike uunikalalle: Lisää valkokastikkeeseen 1 dl juustoraastetta. Kaada kastike hiukan paahtuneen kalan päälle ja pidä kalavatia uunissa 10 minuuttia.

X