Kalastajan gratiini kuhasta ja juureksista
Talviviikonloppujen lempeä lohturuoka, kalastajan gratiini, syntyy kuhan ja juuresten liitosta
Ainekset
- 500 g kuhafileitä
- ripaus suolaa
- 1 prk (200 g) ranskankermaa
- 1 dl vettä
- 4 rkl hienonnettua tilliä
- ripaus suolaa
- ripaus rouhittua valkopippuria
juuresseos:
- 500 g jauhoista perunaa
- 300 g porkkanaa
- 200 g juuriselleriä
- 25 g voita
- 1 kananmuna
- ripaus suolaa
- ripaus rouhittua mustapippuria
Lisäksi:
- 1/2 sitruuna
koristeluun:
- tuoretta tilliä
Valmistusohje
1. Valmista ensin juuresseos. Kuori ja kuutioi perunat, porkkanat ja juuriselleri. Nosta suolalla maustettuun kiehuvaan veteen ensin porkkanat ja juurisellerit ja keitä 3–4 minuuttia. Lisää joukkoon perunat ja keitä kaikki juurekset täysin kypsiksi.
2. Valuta ja survo juurekset voin kanssa karkeaksi niin, että osa jää paloiksi. Sekoita juuresten joukkoon kananmuna ja mausteet.
3. Tee kuhafileisiin ruotojonon kummallekin puolelle viilto ja irrota ruotojonot irti v-leikkauksella. Mausta fileet suolalla ja paloittele neljään osaan.
4. Sekoita ranskankerma, vesi, hienonnettu tilli ja mausteet keskenään. Nosta uunivuoan pohjalle ensin juuresseos. Asettele päälle kuhapalat. Lusikoi pinnalle ranskankermaseos.
5. Kypsennä vuokaa 200-asteisessa uunin keskitasossa noin 30 minuuttia. Lohko sitruuna ja nostele vuoan pinnalle uuniin kypsennyksen loppuvaiheessa muutamaksi minuutiksi. Koristele vuoka tuoreella tillillä. Lämpimät sitruunalohkot voi jokainen puristaa oman annoksensa päälle.
Katso lisää kalareseptejä:
Parmesaanipaneroitua kuhaa
Kokonainen limettikuha
Mannerheimin kuhaa
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous