Kalastajan gratiini kuhasta ja juureksista

Kalastajan gratiini kuhasta ja juureksista 

4 annosta
yli 60 min
Keskitaso

Ainekset

500 g kuhafileitä
ripaus suolaa
1 prk (200 g) ranskankermaa
1 dl vettä
4 rkl hienonnettua tilliä
ripaus suolaa
ripaus rouhittua valkopippuria

juuresseos:

500 g jauhoista perunaa
300 g porkkanaa
200 g juuriselleriä
25 g voita
1 kananmuna
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria

Lisäksi:

1/2 sitruuna

koristeluun:

tuoretta tilliä

Valmistusohje

Talviviikonloppujen lempeä lohturuoka, kalastajan gratiini, syntyy kuhan ja juuresten liitosta.

1. Valmista ensin juuresseos. Kuori ja kuutioi perunat, porkkanat ja juuriselleri. Nosta suolalla maustettuun kiehuvaan veteen ensin porkkanat ja juurisellerit ja keitä 3–4 minuuttia. Lisää joukkoon perunat ja keitä kaikki juurekset täysin kypsiksi.
2. Valuta ja survo juurekset voin kanssa karkeaksi niin, että osa jää paloiksi. Sekoita juuresten joukkoon kananmuna ja mausteet.
3. Tee kuhafileisiin ruotojonon kummallekin puolelle viilto ja irrota ruotojonot irti v-leikkauksella. Mausta fileet suolalla ja paloittele neljään osaan.
4. Sekoita ranskankerma, vesi, hienonnettu tilli ja mausteet keskenään. Nosta uunivuoan pohjalle ensin juuresseos. Asettele päälle kuhapalat. Lusikoi pinnalle ranskankermaseos.
5. Kypsennä vuokaa 200-asteisessa uunin keskitasossa noin 30 minuuttia. Lohko sitruuna ja nostele vuoan pinnalle uuniin kypsennyksen loppuvaiheessa muutamaksi minuutiksi. Koristele vuoka tuoreella tillillä. Lämpimät sitruunalohkot voi jokainen puristaa oman annoksensa päälle.

Katso lisää kalareseptejä:

Parmesaanipaneroitua kuhaa
Kokonainen limettikuha
Mannerheimin kuhaa

Pinaatti-tonnikalavuoka

Tunnisteet

Sesongit ja teemat:
Ateriatyyppi:
Raaka-aineet:

Avainsanat