Kalastajan kirkas kesäkeitto
Kesäkeitto kuuluu satokauden alkuhuumaan ja silloin savustettu kala rikastaa keiton.
Ainekset
Kalastajan kirkas kesäkeitto:
- 8 dl vettä
- 1 kevätsipuli pilkottuna
- 1 pieni kukkakaali
- 12 uutta perunaa
- 4 pientä porkkanaa
- 2 dl herneenpalkoja
- 1 puntti tilliä
- 1 kala kuten pieni siika ruodotto- maksi perattuna
- 50 g voita
- 1 tl sitruunatimjamia
- 1/4 tl mustapippuria
- tarvittaessa suolaa
Valmistusohje
1. Kuumenna vesi, lisää pestyt perunat kokonaisina sekä paloitellut raaputetut porkkanat ja pienityt kukkakaalit sekä pilkottu kevätsipuli. Anna kiehua kymmenen minuuttia.
2. Lisää kokonaiset herneenpalot. Kiehauta. Mausta keittopohja tillisilpulla ja voilla. Lisää paloiteltu ja ruodottomaksi siivottu kala. Anna kuumentua viisi minuuttia.
3. Tarkista suolaisuus ja mausta liemi yrtein ja pippurein.
Kesäiset kalakeitot syntyvät myös näillä ohjeilla:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous