Kalavartaat
Kala ja kasvikset sujahtavat vartaissa näppärästi grilliin. Tuoreet raaka-aineet kaipaavat pintaan vain tirauksen sitruunamehua, suolaa ja pippuria.
Ainekset
- 400 g lohifileetä (tai kirjolohta)
- 300 g silakkafileetä
- 2 kiinteää tomaattia
- 2 keltaista paprikaa
- 2 sipulia
- 1/2 munakoiso
- 3 rkl oliiviöljyä
- 3 rkl sitruunamehua
- 1/4 tl hienoa merisuolaa
- 1/4 tl pippurisekoitusta
- 2 rkl tuoretta oreganoa silputtuna
Lisäksi:
- varrastikkuja
Valmistusohje
1. Laita varrastikut likoamaan kylmään veteen. Leikkaa tomaatit neljään lohkoon. Halkaise paprikat, poista siemenet ja leikkaa puolikkaat reiluiksi lohkoiksi. Kuori ja lohko sipuli. Paloittele lohi ja kääri silakkafileet rulliksi.
2. Pujota kalaa ja vihanneksia varrastikkuihin. Sekoita sitruuna ja oliiviöljy ja voitele kaikki ainekset seoksella.
3. Grillaa vartaita viitisen minuuttia molemmin puolin. Ripauta vartaille suolaa, pippuria ja tuoretta oreganoa ja tarjoa heti salaatin kera.
Lisää kalavartaita grilliin:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous