Reseptit

Kalavartaat

Kala ja kasvikset sujahtavat vartaissa näppärästi grilliin. Tuoreet raaka-aineet kaipaavat pintaan vain tirauksen sitruunamehua, suolaa ja pippuria.

Teksti:
Anna Kara
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g lohifileetä (tai kirjolohta)
  • 300 g silakkafileetä
  • 2 kiinteää tomaattia
  • 2 keltaista paprikaa
  • 2 sipulia
  • 1/2 munakoiso
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 1/4 tl hienoa merisuolaa
  • 1/4 tl pippurisekoitusta
  • 2 rkl tuoretta oreganoa silputtuna

Lisäksi:

  • varrastikkuja

Valmistusohje

1. Laita varrastikut likoamaan kylmään veteen. Leikkaa tomaatit neljään lohkoon. Halkaise paprikat, poista siemenet ja leikkaa puolikkaat reiluiksi lohkoiksi. Kuori ja lohko sipuli. Paloittele lohi ja kääri silakkafileet rulliksi.

2. Pujota kalaa ja vihanneksia varrastikkuihin. Sekoita sitruuna ja oliiviöljy ja voitele kaikki ainekset seoksella.

3. Grillaa vartaita viitisen minuuttia molemmin puolin. Ripauta vartaille suolaa, pippuria ja tuoretta oreganoa ja tarjoa heti salaatin kera.

Lisää kalavartaita grilliin:

kala-kasvisvartaat

Kala-kasvisvartaat

kala-äyriäisvartaat

Kala-äyriäisvartaat

seesami-inkivääri-lohivartaat

Seesami-inkiväärilohivartaat

Kotiliesi.fi: Sitruunaiset kalavartaat ja yrttimajoneesi

X