Reseptit

Kalkkunanjauheliha-kasviskastike

Kalkkunajauheliha-kasviskastike on helppo arkiruoka, jonka kaveriksi voit keittää perunoita.

Teksti:
Nina Sarell ja Senja Jääskeläinen
Kuvat:
Suvi Laine

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 porkkanaa
  • 200 g kesäkurpitsaa
  • 250 g kalkkunanjauhelihaa
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 1 dl kasvislientä
  • 1/2 tl mineraalisuolaa
  • 1 rkl tuoretta basilikaa (tai 1/2-1 tl kuivattua)
  • 1 rkl tuoretta oreganoa (tai 1/2-1 tl kuivattua)
  • ripaus mustapippuria

koristeeksi:

  • viinisuolaheinää

Valmistusohje

Tarjoa kalkkunanjauheliha-kasviskastikkeen kera keitettyjä perunoita ja tomaatti-sipulisalaattia

1. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta porkkanat. Raasta tai suikaloi kesäkurpitsa.

2. Ruskista jauheliha pinnoitetussa kasarissa ilman rasvaa. Lisää kaikki kasvikset ja jatka paistamista muutama minuutti.

3. Lisää tomaattimurska sekä kasvisliemi. Mausta kastike hienonnetulla tuoreella tai kuivatulla basilikalla ja oreganolla sekä maun mukaan suolalla sekä pippurilla. Hauduta miedolla lämmöllä silloin tällöin sekoittaen noin 10 minuuttia.

 

X